Veckan som gått

Veckan som varit har nog varit den mest händelserika sedan jag anlände hit till Fredericton.
Skolmässigt har det varit en tuff vecka med 3 stycken prov och inlämningar. Så det har blivit en del pluggande, men har samtidigt hunnit med en hel del annat, så förstår inte riktigt hur timmarna räckte till.
Jag har bland annat hunnit med att tagit en eftermiddag på stan meg en kompis och käkat sushi, som jag saknat så mycket. Bild kommer längre ner. Sedan har jag också hunnt med att vara på en teaterföreställning som var riktigt bra! Har även varit en sväng till the mall med en polare och shoppat och käkat frozen yoghurt som var riktigt gott & hur trevligt ställe som helst med schysst inredning! I fredags hanns det även med en utgång och fira våran tyska kompis Jonas som fyllde år! Lördagen spenderads bland annat med Tim Hortons besök och filmkväll.
& Slutligen, veckans/helgens höjdpunkt, OS-finalen i herrarnas ishockey mellan Sverige - Kanada! Som vi taggat och retats sen det blev klart att vi skulle mötas i finalen. Vi har målat ansiktena men sverige flaggor, det har satts upp flaggor i Joy Kidds boende! Men, tyvärr så varade bara spänningen i matchen i ca 10 minuter då Sverige spelade bra ishockey för att sedan tappa gnistan helt. Surt.. Häftigt att få dela denna finalupplevelse med alla kanadensiska kompisar. Kommer dock få en hel del gliringar under kommande dagar, men sånt får man väl stå ut med. Sammanfattningsvis får jag ändå säga att det var en riktigt härlig vecka, kanske den bästa hittills i Kanada!
 
Som vanligt kastar jag upp lite bilder från vecka
 
 

Tre kronor

Extra stolt när man får se tre kronor spela när jag är i ett annat land. Speciellt i hockeyn hemland, Kanada! Extra kul är också att kanadensarna är så imponerade av vårt landslag. Dessutom är hockeyn den största prestigen att vinna och jag är nöjd med Sveriges start på turneringen! Har dessutom lagt upp ett vad med en kanadensare om Sverige/Kanada skulle ta hem det hela så nu blir det spännande! Min favorit är Erik Karlsson. Fantastisk spelare. 

Följer med så gott jag kan! Heja Sverige!



Catch up!

Skolan började alltså i måndags och det har varit full fart sedan dess. Lektioner varvat med egen läsning och annat som måste tas ikapp. Skönt att jag bara har lektioner måndag till torsdag eftersom jag studerar inom business så är jag alltid ledig fredagar. Därför kunde jag använda fredag denna gång till att läsa ikapp.
 
Det har även hunnits med att fika på Tim Hortons igår kväll och idag (lördag) startades dagen med ett besök på Farmers Market! Det är en stor marknad här nere på stan varje lördag där man kan köpa färska grönsaker mm.
Idag fick jag alltså äran att testa två nya saker här i Kanada, dels Deep fried chocolate bar, som är precis som det låter en friterad chokladkaka. Men även en Fried Donair, som är friterat kött med en jättegod dipp! (bild längre ner). Dem gjorde även isskulpturer dagen till ära!
Kvällen kommer spenderas med Ishockey, skollaget möter Moncton. För att sedan fira att vi klarat första veckan med en utgång!
 
Bilder från farmers market imorse:
 

Strejken är över

Strejken är slut. På måndag börjar kurserna igen och vi har blivit av med marslovet. Skönt att strejken äntligen är över och att vi kan börja beta av arbetet som vi har framför oss. 

Idag såg jag min första hockeymatch med universitetets herrlag. The varsity reds! Det blev en seger på övertid med 3-2 och jag fick mersmak och nu blir det att se mycket matcher! 






RSS 2.0