Boston 28 feb - 5 mar

Då har jag hunnit med att se Boston också och kan checka av denna storstad från listan.
I fredags vid lunchtid hoppade Louise, Emelie, Jonas, Sabrina & jag in i en hyrbil och styrde mot Boston. En biltur som tog oss ca 9 timmar med stopp efter vägen för mat och gränskontroll mm.
 
Under dagarna i Boston hann vi bland annat med att åka upp i Predential tower och få en fantastisk överblick över staden, därifrån kunde vi se många sevärdeheter som Fenway park (Baseball), John Hancock tower, Logan airport, Boston harbor islands, Christian science church plaza, Back bay fens, Boston common, State house, Museum osv. Rekommenderar alla som vistar Boston att ta tillfället i akt och åka upp i detta torn. Alla besökare fick även varsin guide-dosa så man kunde gå runt i sin egen takt och få förklarat dme olika sevärdehetrna.
 
Vi hann också med att promenera "Freedom trail" och se/läsa en del om Bostons historia vilket också var lärorikt och intressant. Ett bra sätt att bekanta sig med staden från marknivå. Under denna promenad passade vi även på att luncha i little Italy & promenera förbi TD Garden där Boston spelar sina hemma matcher i ishockey & Basket.
 
En dag ägnade vi trill att besöka Harvard, dock var mitt batteri på kameran slut (orutin) så inga bilder från detta men det var en trevlig vistelse. Jag, Jonas & Sabrina smet in på en guidad tur för nya blivande harvard studenter och fick en timmes genomgång om hur harvard fungerar och en timmes rundvandring för att skapa oss en blick över campuset som var väldigt stort. Hann även med att gnugga på skon av John Harvards staty för god lycka. Detta kan mycket väl ha varit höjdpunkten med hela resan. Mycket trevligt.
 
Utöver det gick vi ut två kvällar, en på en jazzklubb och en på en vanlig nattklubb. Shoppade en del. Var på cheesecake factory och åt fantastiska cheesecakes. Sen på hemvägen stannade vi till några timmar i Portland i Maine som var en trevlig lite stad.
 
Bilder från resan:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0